Friday, 26 February 2010

Cuti-cuti Malaysia

Assalamualaikum...

Cuti Tahun Baru Cina baru2 ni kami sekeluarga bercuti ke pulau lagenda. Family Gathering belah Abi. Program yang dirancang sekian lama alhamdulillah akhirnya menjadi. Sekali sekala pergi bercuti best gak.


sebelum sampai Perlis, singgah jumpa kawan umi di Sg Petani. Makan di Radix Fried Chicken


sukanya dia boleh naik feri


alhamdulillah sampai gak di Jeti Kuah walaupun feri kami delay


seronok dapat mandi laut dengan sepupu2 dia


cabel car


di puncak


penghuni Pantai Pasir Tengkorak


shark di UnderWaterWorld


Sape2 yang nak gi Pulau Langkawi ni, aku nasihatkan x payah la gi time cuti camni. Ramai sangat manusia. Especially mat saleh yang duk berjemur kat pantai tu. Sangat la menyakitkan pandangan. Kenapala kerajaan tak buat peraturan berpakaian bagi pelancong2 ni biar sopan skt. Bukat takat kat pantai je dia separuh bogel, sampai kat pasar, naik cabel car pun pakai macam tu. tak reti base sungguh.

Tahun depan nak cuti kat mana lak abi?

4 comments:

amdang81 said...

ada orang ajak g Pulau Sipadan... nak?

ummubalqis said...

nak nak!

hidayah said...

Salam..bestnye bercuti. Dah lah boleh makan RFC...huhu jelesnye.

Ada banyak pulau kat ganu ni, kenapa orang tak mau melancong kat pulau kambing or pulau rusa ek...hehe

se lagi...gambar kat bawah tu..Keluarga Bahagia tu.. ummi kene pakai tudung laa... rambut balqis pun dah panjang..hehe..

saje gurau...jgn mare..!

Dari Hati said...

Jeles la..k sue belum sampai lg d Langkawi.. Balqis dah sampai dulu..

 
Copyright @ 2008 Kembara Di Bumi Tuhan: Cuti-cuti Malaysia | Original Template: Uno Design Studio | Modified By: iEn | Resolution: 1024x768 | Best View: Firefox | Top